Mensen hebben een enorme creatieve kracht. Als die kracht niet vrij kan stromen leidt dat tot het gevoel dat je heel hard werkt, maar nauwelijks vooruit lijkt te komen. Het lijkt alsof je tegen de stroom in roeit. Uiteindelijk zal de creatieve kracht toch zijn weg zoeken, en zich uiten in burn-out, ongewenst gedrag, slechte gewoontes, depressie of zelfs ziekte.

 

Niemand kiest hiervoor. Als je energie niet kan stromen komt dat vaak doordat er verschillende kernwaarden of overtuigingen met elkaar conflicteren. Het doel van counseling is om je te helpen je van deze blokkades bewust te worden. Wanneer dat is bereikt, vind je meestal zelf nieuwe manieren om verder te gaan.

 

De aanpak is sterk gericht op de toekomst. Dat wil niet zeggen dat het verleden niet belangrijk is: het biedt een schat aan informatie, waar je uit kunt putten als dat nuttig is. Maar de situatie van dit moment is het uitgangspunt, en de toekomst het doel.

 

Daarom beginnen de gesprekken altijd in het nu. Hoe de gesprekken zullen verlopen, en waar je het over wil hebben bepaal je zelf. Je begrijpt de dingen vaak beter door ze aan een ander uit te leggen - doordat ik van niets weet en alles moet vragen word je je haast vanzelf bewust van wat je nu tegenhoudt.

 

Indien van toepassing en door jou gewenst kunnen één of meer van de sessies ook worden begonnen met een reading of een geleide oefening gericht op bewustwording.