U kunt mij inschakelen voor de oplossing van wiskundige problemen.

 

Ik richt mij op algoritme-ontwerp, modellering, simulatie en (performance) analyse. De belangrijkste toepassingen liggen in het specificeren, ontwerpen, realiseren en testen van (embedded) systemen.

 

Indien gewenst blijf ik betrokken gedurende het hele proces van conceptfase, prototypes, veldtesten, tot productie en commerciƫle uitrol.

 

Onderwijs en training vormen aanvullende diensten, evenals het meewerken aan wetenschappelijke publicaties en patentaanvragen.

 

 

"Een wiskundig algoritme + een model van de buitenwereld geeft aan hoe het systeem in een ideale wereld zou functioneren. De werkelijkheid is altijd gecompliceerder."

 

 

Voorbeelden van recente projecten

 

  • advisering over de te volgen oplosrichting bij de calibratie van een 3D camera

  • ontwikkeling van een geoptimaliseerde golfvorm voor datacommunicatie, inclusief de bijbehorende signaalverwerking, inschatting van de performance door middel van een simulatie, en verificatie tijdens en na realisatie van het product.

  • ontwikkeling en simulatie van een algoritme voor data routering in een draadloos sensor netwerk, en analyse van de performance op basis van gemeten gedrag.

  • ontwikkeling, implementatie en testen van een algoritme voor de localisatie van personen door middel van afstandsmetingen met ultra-wideband radios.

  • ontwikkeling van algoritmiek voor de detectie van personen met een 60 GHz radar

  • ontwikkeling en simulatie van algoritmiek voor localisatie van individuele sensoren in een sensor netwerk